top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Kippen-ren voor een kippenren door de Keizerskroon te Pijnacker

De kinderen van de basisschool de Keizerskroon in Pijnacker, hebben een kippen-ren gehouden en 1.947,35 Euro! Euro opgehaald voor een echte kippenren voor de Mwereni! De kinderen mochten verkleed als kip rennen op een parcours en hierdoor geld inzamelen voor een microkredietprogramma.


De gehele week werden er activiteiten gehouden om de kinderen te laten ervaren hoe het leven is voor kinderen in Kenia. De kinderen hebben van klei een Keniaans dorp gemaakt en ontdekten hierdoor hoe de huizen op het platteland in Kenia zijn gemaakt. Anderen mochten speelgoed maken van afgedankt materiaal en ook zagen ze hoe sandalen van autobanden kunnen worden gemaakt. Ook ervaarden de kinderen hoe erg het is als de oogst door droogte verdwijnt en er niet genoeg eten is. Tijdens de gastlessen verzorgd door Stichting Wij Steunen Kenia, werden de kinderen verrast door het besef dat in Kenia gegeten wordt met de rechterhand en de linkerhand gebruikt wordt voor het toilet. Heel bijzondere was houten kussen, ieder kind wilde graag even voelen hoe het slaapt op een houten kussen.

De opbrengst van de kippen-ren wordt gebruikt voor een kippen-, geiten- en koeien fokprogramma, gefinancieerd in de vorm van microkrediet. De gemeenschap van de Mwerenischool heeft dit voorgesteld met het uiteindelijke doel zelfvoorzienendheid en onafhankelijkheid (van buitenlandse sponsoren). Ook werden er 946 pennen en 365 potloden verzameld voor de school! Deze zullen persoonlijk door een leerling van de Keizerskroon worden overhandigd aan de Mwerenischool.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page