top of page
IMG_8655-1024x768.jpg

Wie wij zijn

Stichting Wij Steunen Kenia (WSK) is een stichting die haar thuisbasis heeft in Delft/Pijnacker eo. De Stichting is kleinschalig en kenmerkt zich door korte lijnen naar de gemeenschap in Kenia en naar de mensen, scholen en organisaties die zich in Nederland inzetten voor de stichting.

Maak kennis met het bestuur

Dat zich met passie inzet voor de organisatie

Marlies Bles.jfif

Marlies Bles

Bestuursvoorzitter

Het eerste jaar dat mijn dochter naar de basisschool ging, vertelde ze overKenia. Ik vroeg nog of ze Afrika bedoelde. Ze keek alsof ze van Afrika nog nooit gehoord had : ‘Nee Mama, Kenia”. Ze vertelde dat de kinderen daar geen speelgoed hadden en dat de school er oud en slecht uit zag. Ik was onder de indruk van haar enthousiasme voor Kenia en ze wilde ook steeds geld stoppen in het potje voor Kenia. Zo kwam ik, via de school van onze kinderen in contact met de Stichting Wij Steunen Kenia. Naast het enthousiasme van de kinderen, heb ik
zelf enkele jaren in Afrika gewerkt, waaronder Kenia. Ook in Nederland werk ik graag met mensen uit andere culturen. Mijn hart blijft al vele jaren kloppen voor ontwikkelingslanden en met name voor Kenia. Vandaar dat het vanzelfsprekend was,  dat ik lid werd van de stichting.

Marion van Deurzen.jpg

Marion van Deurzen

Penningmeester

In 2012 ben ik op reis geweest naar Zuid-Afrika en ben verliefd geworden op Afrika. Tijdens deze reis heb ik een Duitse ontwikkelingsmederwerkster leren kennen die zich volledig inzette voor de lokale gemeenschap in Lulekani (Phalaborwa) en er onder andere een weeshuis had opgericht. Onder de indruk van haar passie en resultaten nam ik me voor om ook meer te gaan doen voor mensen die het minder goed hebben dan wij. Marlies vroeg me of ik een rol wilde spelen in de stichting en sinds kort ben ik penningmeester. Via deze stichting hoop ik kinderen in Afrika te helpen aan een goede educatie en een betere toekomst.

P1000654_edited_edited.jpg

Karin van Woerden

secretaris

Afrika en dan met name Kenia, ken ik eigenlijk vooral van de beelden op tv. Beelden van grote droogte, van honger die hierdoor ontstaat en van de vele inzamelingsacties om ervoor te zorgen dat er hulp kan worden geboden. Maar ik ken hierdoor ook de mooie gebieden, de prachtige flora en fauna en de veerkracht van de mensen in omstandigheden die voor mij letterlijk en figuurlijk ver van mijn bed zijn.
Niet alleen de doelstelling van de stichting, de korte lijnen naar Kenia, de mooie projecten die al gerealiseerd zijn en nog kunnen worden opgezet, spreken mij aan, maar ook het enthousiasme en de kennis en kundigheid van het bestuur. Ik hoop dat ik met een frisse blik vanuit mijn huidige woonplaats Delft een zinvolle bijdrage kan leveren aan de stichting.

CvA Photography.jpg

Tijmen Onland

Marketing & Communicatie

In 2004 ben ik met mijn vader Rinus - oud voorzichter van de stichting - en zusje Jolijn naar Kenia afgereisd om de eerste klaslokalen en watertank van de Mwereni school te openen. Het overweldigende onthaal heeft mij ontroerd en mij de mogelijkheid geboden het leven thuis te relativeren. Door mijn rol in het bestuur van Wij Steunen Kenia wil en kan ik impact van de organisatie vergroten, zowel in Kenia als hier in Nederland.

bottom of page