top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Iets meer over Close The (digital) Gap

Close The Gap is een internationale sociale onderneming dat tot doel heeft bruggen te bouwen van digitale kennis en producten. Zij doen dit door computers van goede kwaliteit van Europese bedrijven aan te bieden aan onderwijskundige, medische en sociale projecten in ontwikkelingslanden.


Dus voordat bovenstaande en foto's uit de vorige twee blogs realiteit waren, is er veel gebeurd. Close the Gap heeft bij veel bedrijven computers e.a. opgehaanld, de hard discs opgeschoond en alles nagekeken. Vervolgens transport geregeld naar Kenia (Nairobi) waar sinds kort the circulaire economy hub is. Dit is een prachtige plek, vlakbij de haven, waar computeronderdelen tot computers worden gemaakt, waar mobiele, reserve and andere technische onderdelen in nagenoeg nieuwe 'made in Kenia'-apparaten worden gemaakt.


En dan loopt Bram Over van Close the Gap gewoon rond op de Mwerenischool om te kijken waar de apparaten kunnen staan, om advies te geven over het gebruik en om te helpen met aansluiten. Ook checkt hij de ruimtes op veiligheid en adviseert hij over het stofvrij houden van de lokalen. Hij is groot voorstander van desk tops om mee te beginnen, omdat hier beter typeles op gegeven kan worden en ook programma's als excel makkelijker mee te bedienen zijn. Close the Gap is ook altijd bereikbaar voor nazorg en vragen.We zijn zo blij met de sponsoren die mogelijk hebben gemaakt dat Close the Gap onze school geschikt vond om deze desktops en andere computerapparatuur te leveren. Want zonder zonnepanelen, stroomvoorziening, internet en lokalen die een plafond hebben en goed afgesloten kunnen worden, hadden we geen computers kunnen kopen van Close the Gap.


Ook heeft het geholpen dat Bram Over de MWerenischool via zijn moeder al kent. Zijn moeder is als leerkracht van de Johannesschool in Pijnacker in 2002 op de MWerenischool geweest en heeft jarenlang in het bestuur van Wij Steunen Kenia gezeten. Zo mooi dat hij nu vanuit zijn expertise bijdraagt aan een betere leeromgeving in Kenia.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page