top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

De wilgenstee zamelt geld in!!

De afgelopen weken hebben de kinderen op basisschool De Wilgenstee, uit Zeerijp zich ingezet voor de Mwerenisschool Primary School in Kenia.

Op school hebben meerdere thema’s centraal gestaan.

De kinderen in de onderbouw hebben zich uitgebreid beziggehouden met het bouwen van een Masaidorp. Daarnaast hebben ze gezien hoe de Masai leeft en hoe ze eruit zien.

In de middenbouw heeft het leven in Kenia nagespeeld . Er zaten 2 wijzen onder de boom, een man lag te slapen op een houten hoofdkrukje en 2 kinderen maakten muziek op een trommel. Andere kinderen verzamelden hout en water . Ook gingen de kinderen met zijn allen, met de rechterhand eten uit 1 pot.

De kinderen van de bovenbouw hebben geleerd hoe belangrijk schoon drinkwater is. Ook zijn ze bewust geworden hoeveel liter water ze zelf gebruiken en waar je kunt op bezuinigen. Er werd een experiment gehouden om aan te tonen hoe het kan dat er in Kenia droogte is ondanks dat er meer regenwater valt in vergelijking met Nederland. De proef mislukte maar de oorzaken werden wel duidelijk weergegeven, namelijk dat er twee regenseizoenen zijn waarin het veel en hard regent en doordat de grond arm is en het water er snel doorheen spoelt.

Alle leerkrachten en kinderen hebben enorm veel plezier beleefd aan de activiteiten die ze hebben gedaan omtrent het leven in Kenia. Daarnaast hebben ze zich ook in gezet om geld in te zamelen voor de Mwereni door een soort markt te houden waar mooie zelfgemaakte spullen zijn verkocht. We willen iedereen daar natuurlijk heel erg voor bedanken. Echt geweldig!!!0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voetballen

bottom of page