top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

De leerlingen in eerste twee klassen (ECD)

En toen werd het tijd om een kijkje te nemen in de klaslokalen.

De drie kleuterklassen hebben maar liefst 70 en 100 leerlingen in twee lokalen. Dat is hard werken voor de juffen en meester, er is niet veel bewegingsruimte in de klas voor de kinderen. Ook heeft niet ieder kind een tafeltje of stoeltje of bankje. Lesmateriaal zagen we ook niet. Wij hadden veel ballen in allerlei kleuren en groottes bij ons. Ook 10 toverbordjes (tekenen en kunnen wegwissen) werden in grote bewondering ontvangen. Wel weinig hoor, 10 van die dingen op 170 leerlingen. Maar ja, we hadden toch echt meer dan 4 koffers gevuld met speelgoed, tekengerei en computerspullen bij ons.

De kinderen hebben voor ons gezongen: in het Engels en in het Swahili. De kinderen varieren in leeftijd tussen de 4 en 8 jaar. Als ze eraan toe zijn, mogen ze naar klas 1.


Het is goed te begrijpen dat de wens van de directeur Bakari is dat de overheid twee nieuwe klaslokalen laat bouwen. Een deputy van het ministerie van onderwijs komt de school bezoeken als wij er ook zijn. Hij zit ook bij een overleg tussen ons als sponsors van de Mwerenischool, de leerkrachten en directeur. Natuurlijk zullen wij (Marlies met name) de wens van de directeur om extra lokalen nog eens naar voren brengen! Geen overbodige luxe lijkt ons.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page