top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Aanvullende kosten voor examen en upgrading lerarencertificaatWe hebben als Wij Steunen Kenia meer dan eens gemerkt dat leerlingen niet kwamen opdagen op hun examen of juist bij de start van het schoolseizoen, hoewel wij de kosten van onderwijs al hadden betaald. Uiteindelijk vernamen we dat dit kwam doordat de ouders de relatief geringe kosten van examengeld c.q. vervoerskosten naar school niet konden betalen. Gelukkig hebben we nu kunnen afspreken dat wij alle kosten betalen die te maken hebben met de vervolgopleiding.

De leerlingen die wij sponsoren komen allen uit erg arme gezinnen en het is fijn om op deze manier niet alleen de student, maar indirect ook hun gezinsleden te helpen.


Ook hebben we in het verleden voor de leerkrachten Amina Ali en Ezekiel van de Mwerenischool hun opleiding tot leerkracht bekostigd. Ze kregen hiermee een ECDE-certificaat dat ervoor zorgde dat de overheid hun salaris betaalt. Helaas heeft de Keniaanse overheid nu besloten dat dit certificaat naar diploma-niveau moet worden gebracht om voor salarisbetaling in aanmerking te komen. Wij betalen voor deze eenjarige opleiding, bestaande uit vier sessies. Ondertussen volgt Ezekiel ook nog de gespecialiseerde ICT-opleiding.

Trots op deze gedreven leerling en leerkrachten.6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page