240 gezinnen geholpen met voedselpakketten

De Mwereni-gemeenschap in Kenia heeft het op dit moment buitengewoon moeilijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de coronacrisis en de opgelegde lockdown staat het leven al vier maanden vrijwel stil, voor de mensen betekent dit een dramatisch verlies in inkomen omdat Kenia geen sociaal vangnet heeft zoals in Nederland. Daarnaast is de oogst dit jaar in het gebied volledig mislukt door het slechte weer. Het Kwale district, waar de Mwerenischool staat, is sowieso al een arm gebied in Zuid-oost Kenia. Zoals onze contactpersoon deze week schreef: ” this is the hardest worst time ever in Mwereni and Kenya in general with no hope for farm harvest due to the continued harsh weather with no rainfall.”

De stichting heeft tot nu toe geholpen in de coronacrisis door het leveren van mondkapjes en zeep en door het betalen van de salarissen van 4 leerkrachten die geen inkomsten meer hadden doordat de lessen zijn stilgevallen en ze niet via de regering betaald worden.

We hebben gelukkig ook geld kunnen vrijmaken voor het kopen van voedselpakketten, waarmee 240 gezinnen uit de Mwereni-gemeenschap weer een maandje vooruit kunnen. Dit zijn voornamelijk families die hun kinderen op de Mwerenischool hebben. Het was een logistiek ingewikkeld project, maar we zijn blij dat het gelukt is om het voedsel op de uitdeelplek op de school te krijgen. Hier staan wat foto’s van het uitdelen van de pakketten.

Het geld dat we voor deze noodhulp nodig hebben, hebben we gehaald uit de reservering die we voor ICT hadden staan. Onze sponsors die hiervoor geld hadden ingezameld, zijn hiermee akkoord.

We hopen door deze aktie de families bij de Mwerenischool door de moeilijke Corona-periode te loodsen.

Helpt u ook mee? Elke gift, hoe klein dan ook, is meer dan welkom. Voor 15 euro helpt u een gezin voor een maand aan eten. U kunt de link gebruiken van Geef.nl die hiernaast staat. Alvast heel hartelijk bedankt. Asante Sana!

 

Asante Sana Albert Heijn Pijnacker en klanten

De statiegeldzuil bij Albert Heijn Pijnacker is weer goed gevuld met statiegeldbonnetjes:

 

 

 

 

 

 

Er is maar liefst ruim 500 euro gespaard voor het kunnen betalen van de salarissen van de vier leerkrachten die door Wij Steunen Kenia worden betaald en aan de Mwerenischool zijn verbonden.

Asante Sana!

 

 

 

Frank van Moorsel weer in de pedalen voor WSK!

Frank van Moorsel is woensdag 1 juli vertrokken voor een 500 km-lange sponsortocht door Nederland. Op de fiets wel te verstaan! Hij is gisterenochtend om 9.15 uur, nog voor de geplande tijd van 12.00 uur aangekomen!

Frank net voor vertrek.

Dit bericht heeft hij op zijn persoonlijke Facebook-pagina gezet om zoveel mogelijk sponsoren te krijgen:

‘Noodkreet uit Mwereni Kenia. In 2016 fietste ik al een goede doelenrit van 460km om geld in te zamelen voor de Stichting Wij Steunen Kenia die een school in Mwereni/Kenia ondersteunt. Mijn vrouw is nauw betrokken bij dit project.

De afgelopen weken bereikte de stichting meerdere noodkreten uit Kenia. Door de coronacrisis en de opgelegde lockdown staat het leven al drie maanden vrijwel stil, voor de mensen betekent dit een dramatisch verlies in inkomen omdat Kenia geen sociaal vangnet heeft zoals in Nederland. Daarnaast is de oogst dit jaar in het gebied volledig mislukt door het slechte weer. Zoals de contactpersoon van de stichting deze week schreef: ” this is the hardest worst time ever in Mwereni and Kenya in general with no hope for farm harvest due to the continued harsh weather with no rainfall.”

Ik heb daarom besloten op korte termijn nogmaals een goede doelen rit voor de Stichting Wij Steunen Kenia te rijden om deze noodkreet onder de aandacht te brengen van mijn vriendenkring op social media. As woensdag vertrek in om 8 uur uit Delft voor een rit van 500km. Vanuit Delft gaat het oostwaarts richting Almelo om vanaf daar alle gemeentes uit Noord Oost Nederland aan te doen die ik nog moet doen voor mijn persoonlijke Long term NL challenge. De tocht eindigt in de gemeente Groningen en als het goed is zal ik daar rond het middaguur op donderdag aankomen.

Wie sponsort mij en helpt hier de Stichting en de noodlijdende mensen in Mwereni? Iedere bijdrage die de ergste nood kan lenigen is welkom! Sponsoren kan via de donatie pagina van de Stichting’.

Alle sponsoren van dit mooie initiatief van Frank, heel hartelijk bedankt! Asante Sana!