Blote benen voor het goede doel

Dit is Jop Middeljans. En hij verdient een plekje op deze site omdat hij de afgelopen weken veel geld heeft ingezameld met een ludieke actie.

Hij vertelt het volgende hierover:

“Ik ben Jop en draag tot Oudejaarsavond een korte broek. Dat doe ik voor het goede doel, een soort van sponsorloop. Ik haal geld op en vraag een vrienden, kennissen en familie: ‘willen jullie mij sponsoren voor het goede doel?’ En uiteindelijk heb ik gekozen voor “Wij Steunen Kenia”. Hopelijk maak ik een kind blij met mijn donatie.”

En of jij een kind kan blij maken Jop! Je blote benen zijn niet voor niets al weken koud, want met het door jou opgehaalde geld kunnen wij 1 kind een vakopleiding geven die twee jaar duurt. Daarmee kan hij of zij (we zijn nu met de directeur van de Mwerenischool aan het overleggen wie dit mag doen) over twee jaar zelf geld verdienen en zo een betere toekomst tegemoet zien.

Asante Sana (dank je wel), Jop enne …. niet lang meer voordat je die lange broek weer aan mag!

Druk in de weer tijdens de vakantie!

Er wordt hard gewerkt om de plafonds in twee bestaande klaslokalen te maken. De lokalen hebben wel een dak, maar een plafond ontbreekt. Dat zorgt ervoor dat er veel stof binnenkomt, geen ideale situatie voor een school die twee lokalen wil gaan gebruiken om ICT-lessen aan leerlingen en aan buurtbewoners te geven. Ook zullen er 6 zonnepanelen bij de 2.5 aanwezige panelen op het dak worden gemaakt. De benodigde accu’s komen in het lokaal te staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezekiel gaat in deze vakantieperiode weer naar de universiteit. Hij is blij om te gaan en leert erg graag de kneepjes van het lerarenvak. In april zal collega Amina van de Mwerenischool ook starten met de opleiding.