top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Wij krijgen een bibliotheek!

Wij kregen onlangs geweldig nieuws! Via mevrouw Betty Straatman die al vanaf de oprichting betrokken is bij WSK, kwamen we in contact met de Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. Deze organisatie wil graag helpen met de inrichting van een bibliotheek en stellen daarvoor in de jaren 2018, 2019 en 2020 jaarlijks 750 euro ter beschikking! Dit totaalbedrag is voldoende om in Kenia opdracht te geven aan timmermannen om boekenkasten te bouwen en om boeken te kopen.


Wat een fantastisch nieuws! De Soroptimisten bieden niet alleen een financiele bijdrage, maar willen ook graag betrokken worden bij wat lokale projecten op scholen in Pijnacker e.o. En dat komt goed uit: de Johannesschool kan wel wat hulp gebruiken bij hun inzamelingsactie voor WSK in 2018! We houden jullie op de hoogte.

De Soroptimisten geven de uitvoering van het bibliotheekproject in handen van My Book Buddy. My Book Buddy stimuleert het lezen van kinderen in ontwikkelingslanden door kinderbibliotheken op te zetten in een school, waarbij leerkrachten een training krijgen in het uitlenen van boeken. Door de schoolomgeving als locatie te gebruiken is de bibliotheek voor veel kinderen bereikbaar en stimuleren de leerkrachten en de klasgenootjes de continuïteit. My Book Buddy heeft goede ervaringen met schoolbibliotheken die al op andere scholen in Kenia aanwezig zijn. Het is zelfs zo dat kinderen in vakanties vragen om de school te openen om een boek te kunnen ruilen!Het lezen van een boek uit de schoolbibliotheek zal als een feestje worden gemaakt, zo is het idee van My Book Buddy: het lezen van een boek is leuk! Er komt een vlag op school die gehesen wordt als het boekuitleendag is. Iedere leerling krijgt ook een boekentasje van stof. Dit tasje wordt lokaal gemaakt. Iedere week krijgt iedere leerling een nieuw boek mee, op zijn of haar niveau. Wij Steunen Kenia hebben een lijst ingeleverd met de leerlingen, leeftijden en leesniveau. Zo kan My Book Buddy de juiste boeken aanschaffen en kan ieder kind elke week een nieuw boek uitzoeken tot het verlaten van de school!

Een bijkomend voordeel is dat deze boeken mee naar huis gaan en wellicht de interesse wekken van ouders of broertjes en zusjes.

Begrijpelijk dat wij ontzettend blij zijn met de Soroptimisten Zoetermeer en My Book Buddy voor hun steun en inzet!


Zo zien de toekomstige boekenkasten eruit. Heel erg mooi! In 2018 zullen de boekenkasten naar verwachting worden gemaakt. Daarna kunnen ze gevuld worden. Ook van deze ontwikkelingen zullen we regelmatig verslag doen.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page