top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Wat gebeurt er met de kinderen na de hoogste groep?

Bijgewerkt op: 9 dec. 2020

De leerlingen van de hoogste groep (25 volgens onderstaand overzicht van inschrijvingen in 2018), waarvan 13 jongens en 12 meisjes, hopen allemaal naar secundary school te gaan.Ten minste, dat zeggen ze zelf als we hen ernaar vragen. Maar soms is dat niet altijd mogelijk. Er moet nl. wel genoeg geld zijn thuis om de kinderen een vervolgopleiding te kunnen geven.

Gelukkig springt de overheid bij: als de leerling een score behaalt van 350 punten of hoger, dan wordt de vierjarige opleiding op secundary school betaald. Ook Wij Steunen Kenia sponsoren 2 leerlingen voor deze opleiding, tesamen met de oudercommissie van de Mwerenischool, waarbij de kinderen ook kost en inwoning krijgen. Deze 2 leerlingen zullen iets onder de 350-norm moeten scoren, en gemotiveerd moeten zijn om hiervoor in aanmerking te komen.Omdat niet iedereen even goed kan of wil leren, heeft ons bestuur bij Tenda Pamoja nagevraagd wat een vakopleiding kost voor die leerlingen die de gestelde norm van 350 punten niet halen, maar wel gemotiveerd zijn om een praktijkopleiding te volgen. Deze duurt 2 jaar en leidt kinderen op tot bijv. kleermaker, ICT-er of timmerman. Tenda Pamoja was heel enthousiast en vertelde bij navraag dat deze tweejarige opleiding 180 euro kost!

Wij hopen dat ouders hun kind naar de vakopleiding laten gaan, We hoorden namelijk dat het in dit arme deel van Kenia nog voorkomt dat de meisjes uit arme gezinnen na de basisschool worden uitgehuwelijkt in ruil voor een bruidsschat. Dat patroon moet doorbroken worden, zo beaamden ook de leerkrachten van de Mwerenischool. Zij en de oudercommissie vinden het een goed idee dat Wij Steunen Kenia een aantal kinderen gaat sponsoren voor deze vakopleidingen.

Dragen jullie dit idee ook een warm hart toe? We horen graag van jullie! Als jullie iets op onze bankrekening willen storten voor de vakopleiding van de kwetsbare groep meisjes uit arme gezinnen, vermeld dan vakopleiding bij uw overschrijving.

Asante Sana: heel hartelijk bedankt!
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voetballen

Comments


bottom of page