top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Voedselhulp voor de Mwereni community


De Mwereni-gemeenschap in Kenia heeft het op dit moment buitengewoon moeilijk.

Door de coronacrisis en de opgelegde lockdown staat het leven al drie maanden vrijwel stil, voor de mensen betekent dit een dramatisch verlies in inkomen omdat Kenia geen sociaal vangnet heeft zoals in Nederland. Daarnaast is de oogst dit jaar in het gebied volledig mislukt door het slechte weer. Zoals ons contactpersoon deze week schreef: ” this is the hardest worst time ever in Mwereni and Kenya in general with no hope for farm harvest due to the continued harsh weather with no rainfall.”

De stichting heeft tot nu toe geholpen in de coronacrisis door het leveren van mondkapjes en zeep en door het betalen van de salarissen van 4 leerkrachten die geen inkomsten meer hadden doordat de lessen zijn stilgevallen en ze niet via de regering betaald worden.

We zijn momenteel elke stuiver aan het omdraaien om ook voedselhulp te kunnen aanbieden. De mensen lijden op dit moment honger en de eerste prioriteit is om ze daarbij wat hulp te bieden. Daarom willen we investeringen die we op de planning hadden staan zoals ICT en nieuwe pitlatrines uitstellen zodat we noodhulp kunnen gaan aanbieden. Afhankelijk van het geld dat we beschikbaar hebben willen per gezin een pakket van 15, 25 of 50 Euro gaan aanbieden. Momenteel kunnen we niet meer dan 300 gezinnen helpen met een pakket van 15 Euro. Dit is zelfs onvoldoende om een maand te overbruggen voor een gemiddeld gezin, maar alle beetjes helpen.

We hopen door deze aktie meer geld in te zamelen, zodat we de situatie bij de Mwereni-school kunnen verbeteren.


Helpt u ook mee? Elke gift, hoe klein dan ook, is meer dan welkom. U kunt de link gebruiken van Geef.nl. Alvast heel hartelijk bedankt.1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page