top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Status ICT project

Het ICT project op de Mwereni school wordt bevlogen geleid door onze ICT leraar Ezekiel. Er waren wat opstart problemen, maar die lijken langzaam verholpen te zijn/worden. Hieronder een korte update met de status van ons ICT project:


Wifi

De wifi modem is besteld door Ezekiel en wordt morgen geleverd. Hij belt Tijmen als hij de installatie gaat voltrekken.


Computers

Er staan 10 computers die nu allemaal werkzaam zijn, inclusief Office pakket om de leerlingen en ouders les te geven.


Stofdekens

Hij buitenhouden van de stof is in Kenia een uitdaging. De stofdekens zijn informeer toegezegd, maar nog niet geleverd. Hier moeten we dus nog achteraan.


Elektriciteit

De electriciteit - of juist het ontbreken ervan - is een probleem voor het volledig in gebruik nemen van alle computers. Er kunnen momenteel maar 4 van de 10 computers tegelijkertijd gebruikt worden. Samson heeft een afspraak bij Kenia Power met de headmaster om hopelijk een doorbraak te forceren.


Kabels wegwerken

Er liepen veel kabels door het klaslokaal, wat netjes is weg gewerkt door Ezekiel. Ook de stroom kabels zitten nu in een koof aan de muur, zodat de studenten er niet bij kunnen


Beveiliging lokaal

De ramen van het ICT gebouw zijn goed dichtgemaakt met tralies ervoor. De toegang betreft een dubbele deur waar Ezekiel een slot op doet als hij weggaat.


Staat ICT gebouw

Het gebouw lijkt in goede staat, maar er is een lekkage geconstateerd in het dak. Ezekiel gaf aan dat dit door de school gerepareerd dient te worden, en niet hoeft meegenomen te worden in als kosten voor Wij Steunen Kenia.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page