top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Schoon water voor de kinderen

Ruim een jaar geleden is er actie gevoerd op het Spectrum voor de Mwereni school in Kenia. Om het geheugen op te frissen: de kinderen hebben toen gewandeld voor water, met een fantastisch resultaat: bijna 10.000 Euro om de kinderen op de Mwereni school aan schoon water te helpen.

En dat is gelukt. Van het geld is een waterkiosk met waterpomp aangelegd. En er zijn dakgoten geplaatst om regenwater op te vangen. Vies water wordt door de waterpomp schoongemaakt. In elk klaslokaal en bij de toiletten staat nu een watervoorraad. Hierdoor hebben de ruim 600 kinderen dagelijks toegang tot schoon water om te drinken en om hun handen te wassen. Wisten jullie dat door regelmatig je handen te wassen met zeep, na toiletbezoek of voordat je gaat eten, de kans op diarree en longontsteking ontzettend wordt verminderd? In landen zoals Kenia sterven nog altijd teveel kinderen omdat ze door slechte hygiëne ziek worden.

Namens de kinderen van de Mwereni school en de directeur, iedereen van Het Specrum: ASANTE SANA (heel hartelijk bedankt) voor jullie steun vorig jaar.1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page