top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Renovatie klaslokalen gaat beginnen!

De John F. Kennedyschool in Zutphen en het Max Havelaar Kindcentrum, groepen 6, 7 en 8 uit Delft, hebben heel veel geld ingezameld om drie oude klaslokalen van de Mwerenischool op te kunnen knappen. Dit plan tot renovatie en het opgehaalde geld van de twee scholen is ingediend bij Stichting De Wilde Ganzen. De Wilde Ganzen heeft ingestemd met het plan en het bedrag met 50% vermeerderd.

Marlies Bles had heel veel te bespreken op de Mwerenischool en de daadwerkelijke start van de renovatie was een van deze onderwerpen.

De oude situatie is te zien op de volgende foto'sDe ouders gaan het dak demonteren (vrijwillig als onderdeel vanuit de community) en de ijzeren platen worden verkocht. De opbrengst komt weer ten goede van de school. Sommige ramen verdwijnen en enkele nieuwe worden gemaakt met houten kozijnen. De muren worden opgehoogd en verstevigd met ijzeren stangen. Ook de balustrade wordt hersteld met smalle ijzeren palen.


De dakgoten, belangrijk voor de opvang van het regenwater, wordt in een later stadium gerealiseerd door de ouders. Zij betalen dit ook en zullen deze goten koppelen aan de wateropvang voor de moestuin.


Wat heerlijk dat er nu gestart gaat worden met dit project. De lokalen zijn hard nodig!
De vloer wordt met deze natuursteen bedekt.
12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voetballen

Commentaires


bottom of page