top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Microkredieten zijn verstrekt!

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

De gemeenschap van de Mwerenischool had dit programma voorgesteld met het uiteindelijke doel zelfvoorziend en onafhankelijkheid te worden (van buitenlandse sponsoren). De afspraken over het opzetten van dit krediet hebben afgelopen jaar al plaatsgevonden. Er werd echter gewacht met het uitdelen van de lening doordat het begin van 2017 heel droog was. De Mwereni ligt namelijk in een erg droog gebied van Kenia. De bevolking en hun vee hebben het heel zwaar gehad. Voedsel werd uitgedeeld op school, vaak het enige eten dat de kinderen kregen. Vee stierf van de honger.

Hierdoor zag de gemeenschap dat het starten met vee een te groot risico met zich meebracht.

Uiteindelijk hebben 20 vrouwen ieder persoonlijk iets uitgezocht waar zij denken succes mee te kunnen behalen. Hierbij staan ze voor elkaar garant mocht het niet lukken. Tevens worden de vrouwen ondersteund door de oudercommissie van de school. De micro krediet programma’s zijn gericht op verkoop van houtskool, handel in geiten, handel in kippen, uitbreiden van thee kiosk, tweedehands kleding verkopen, handel in groente, handel in parafine, handel in kippen of handel in droge vis.

De vrouwen zijn ontzettend blij met de lening. In de toespraak van de voorzitter werd benoemd hoe geweldig het ze vinden dat ze gesteund worden in een bedrijf waar zij voor kunnen kiezen en waardoor de gemeenschap uiteindelijk voor zichzelf kan zorgen. Empowerment wordt dit genoemd. Marlies Bles was bij haar bezoek in juli 2017 erg onder de indruk van hun daadkracht en inzet.De foto is genomen in de theekiosk bij de school. De leraren drinken er in de ochtend thee. Ook verkoopt de eigenaresse houtskool. De lening wordt gebruikt om de kiosk uit te breiden.Hier zijn de balen houtskool te zien. Houtskool wordt aan de kant van de weg verkocht en het wordt o.a. gebruikt om op te koken. Houtskool is fijner dan hout en brandt sneller en gelijkmatiger.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page