top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Meters maken in Amsterdam om meters te kunnen maken in Kenia

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

We laten Jolijn Onland aan het woord:


‘Op 21 juni 2020 ga ik mee doen aan de Triatlon van Amsterdam.


1,5 km zwemmen – 38,5 km fietsen – 10,5 km hardlopen


Het zal geen makkie worden, maar ik kijk er super naar uit en ga mijn best doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen om kinderen & jong volwassen in Kenia te steunen.

In 2004 ben ik samen met mijn vader Rinus Onland en broer Tijmen naar Kenia geweest. Op jonge leeftijd heb ik gezien hoe mensen in Kenia in hele andere omstandigheden wonen, eten, leren en groeien. Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen in het leven en besef mij heel goed dat dit niet overal ter wereld vanzelfsprekend is.

Graag wil ik mijn kennis, netwerk en deze sport prestatie gebruiken om sponsor geld in te zamelen om jongeren in Kenia ook meer kansen te bieden om op verschillende vlakken te kunnen groeien en hun kennis weer door te geven aan hun directe omgeving.

Extra bijzonder is deze inzameling voor mij en mijn familie. Rinus Onland is jaren lang voorzitter geweest van Wij Steunen Kenia en ging graag naar Kenia om daar (letterlijk) stenen bij te dragen. In 2010 is Rinus overleden. In herinnering van Rinus ga ik samen met mijn moeder en drie broers in februari 2021 terug naar Kenia, naar het Mwereni dorp, de school, de community waar onze vader en man zich jaren lang voor ingezet heeft.

Steun jij mij om meters te maken, zodat de jongeren in Kenia ook meters kunnen maken?

Alvast heel veel dank!’


Wat een prachtig initiatief van Jolijn. Snel hopen we een foto van haar in voorbereidende actie te kunnen opnemen.2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page