top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Het nieuwe universiteitsjaar voor Amina en Ezekiel

We hebben al eerder geschreven dat twee leerkrachten van de Mwerenischool naar de universiteit gaan met sponsorgeld van WSK. Ezekiel is een van deze leerkrachten. Hij komt uit het Mwereni-district en start deze week zijn tweede jaar aan de universiteit om z’n lerarendiploma te halen.

Hij vertelde ons dat zijn vakken dit jaar zijn: onderwijs voor speciale doelgroepen, introductie tot onderzoek, taalactiviteiten, Kiswahili en Engels.

Amina begint met haar eerste jaar op de universiteit. Ook zijn komt uit het Mwerenigebied en zij – net als Ezekiel – is niet door de overheid op de Mwerenischool gestationeerd. Leerkrachten die door de overheid worden geplaatst op een bepaalde school, moeten namelijk na een paar jaar weer naar een andere school. De kennis die Ezekiel en Amina opdoen, blijft op de Mwerenischool, omdat zij niet van plan zijn om uit hun geboortegebied te verhuizen.

Amina en Ezekiel gaan naar de universiteit in de vakanties van de basisschool. Een mooie tijdsbesteding en ze zijn beiden blij met deze kans om een diploma op de universiteit te kunnen halen.2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voetballen

Comments


bottom of page