top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Gastlessen bij Max Havelaar begonnen

Bijgewerkt op: 27 nov. 2020

De jaarlijkse gastlessen bij de Max Havelaar in Delft zijn begonnen! Karin van Woerden is inmiddels al bij 11 klassen langsgeweest om een update te geven over de Mwerenischool en het aanpalende dorpje. Het verstrekken van mondkapjes, zeep en voedsel in deze corona-tijd is met foto's verduidelijkt. Maar ook de informatie over reparatie van de watertank en de studenten die een vervolgopleiding volgen, is met veel interesse gevolgd. Bij een van de groepen 1/2 is het idee van schooluniform met enthousiasme ontvangen, maar in groep 5 was iemand bang dat de leerkracht de kinderen niet meer zou herkennen! Maandag 30 november is Karin te gast in de andere groep 5. Daarna maken we een week podium voor Sinterklaas op school. Vanaf half december zullen de groepen 1/2 en een van de groepen 4 informatie krijgen over de Mwerenischool.


Geld inzamelen bij de koffie en thee en in de klassen zoals in voorgaande jaren bij het eind van de projectweek het geval was, is nu natuurlijk niet mogelijk. Toch hopen de kinderen met hun ideeën (kamer opruimen, lege flessen inzamelen, cupcakes bakken en verkopen, armbandjes knopen, spaarpot legen) geld voor de Mwerenischool te sparen. Aan het eind van het jaar zullen de ouders in een nieuwsbrief van school een QR-code krijgen waarmee ze ook een donatie kunnen doen.

Natuurlijk eindigde ook dit jaar de presentatie weer met het bedanken voor de aandacht en de vragen die gesteld zijn. Karin gebruikt daarvoor het filmpje van de vrouwen die van WSK een microkrediet hebben gekregen. Zij zingen 'Asante Sana': heel erg bedankt!


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page