top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Frank van Moorsel weer in de pedalen voor WSK!

Frank van Moorsel is woensdag 1 juli vertrokken voor een 500 km-lange sponsortocht door Nederland. Op de fiets wel te verstaan! Hij is gisterenochtend om 9.15 uur, nog voor de geplande tijd van 12.00 uur aangekomen!

Dit bericht heeft hij op zijn persoonlijke Facebook-pagina gezet om zoveel mogelijk sponsoren te krijgen:‘Noodkreet uit Mwereni Kenia. In 2016 fietste ik al een goede doelenrit van 460km om geld in te zamelen voor de Stichting Wij Steunen Kenia die een school in Mwereni/Kenia ondersteunt. Mijn vrouw is nauw betrokken bij dit project.

De afgelopen weken bereikte de stichting meerdere noodkreten uit Kenia. Door de coronacrisis en de opgelegde lockdown staat het leven al drie maanden vrijwel stil, voor de mensen betekent dit een dramatisch verlies in inkomen omdat Kenia geen sociaal vangnet heeft zoals in Nederland. Daarnaast is de oogst dit jaar in het gebied volledig mislukt door het slechte weer. Zoals de contactpersoon van de stichting deze week schreef: ” this is the hardest worst time ever in Mwereni and Kenya in general with no hope for farm harvest due to the continued harsh weather with no rainfall.”

Ik heb daarom besloten op korte termijn nogmaals een goede doelen rit voor de Stichting Wij Steunen Kenia te rijden om deze noodkreet onder de aandacht te brengen van mijn vriendenkring op social media. As woensdag vertrek in om 8 uur uit Delft voor een rit van 500km. Vanuit Delft gaat het oostwaarts richting Almelo om vanaf daar alle gemeentes uit Noord Oost Nederland aan te doen die ik nog moet doen voor mijn persoonlijke Long term NL challenge. De tocht eindigt in de gemeente Groningen en als het goed is zal ik daar rond het middaguur op donderdag aankomen.

Wie sponsort mij en helpt hier de Stichting en de noodlijdende mensen in Mwereni? Iedere bijdrage die de ergste nood kan lenigen is welkom! Sponsoren kan via de donatie pagina van de Stichting’.


Alle sponsoren van dit mooie initiatief van Frank, heel hartelijk bedankt! Asante Sana!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page