top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Even voorstellen: de nieuwe leerlingen secondary school

Bijgewerkt op: 8 dec. 2020

Hier zijn ze dan! De kanjers die qua schoolprestaties nummer 2 en 3 van de school zijn:

Mariam Mbeyu Tsuma. Zij staat hier voor het huis van haar moeder en broertjes en zusje. Ze heeft 322 punten gehaald en gaat naar de Mwereni secondairy boarding school for girls. (voor jongens overigens geen kost en inwoning, voor meisjes wel).


Mwamchuzi Mwangome. Hij staat hier voor het huis met z’n moeder. Hij heeft 327 punten gehaald en begint deze maand zijn middelbare schoolopleiding op de Kinango secondairy boarding school for boys.


In overleg met de Mwerenischool, Tenda Pamoja en de ouders en leerlingen is besloten dat deze leerlingen naar de genoemde scholen kunnen. Wij Steunen Kenia betalen 50% van de kosten van de opleiding, kleding, verblijf van Mariam en Mwamchuzi. En dat natuurlijk voor alle 4 jaar van de opleiding. De ouders betalen de andere helft van de opleiding.

De overheid betaalt de vervolgopleiding van de jongen die nummer 1 van zijn klas is geworden.

We hopen snel een update van de prestaties te geven van de kinderen die vorig jaar hun vervolgopleiding zijn gestart met steun van WSK.

Bijzonder is de wetgeving van de overheid dat nu alle leerlingen een 4-jarige vervolgopleiding moeten volgen, ook al zijn hun prestaties eigenlijk niet goed genoeg hiervoor. Ouders van leerlingen die eigenlijk beter af zijn met een 2-jarige vakopleiding, weten niet of ze tegen de wetgeving kunnen/durven ingaan. Resultaat is dat WSK nu wacht op leerlingen die de vakopleiding willen volgen. Het zou jammer zijn als deze leerlingen nu thuis komen te zitten omdat ze voor de 4-jarige opleiding onvoldoende bagage hebben of geen geld, terwijl WSK geld heeft gereserveerd voor een mooie opleiding. We volgen dit dilemma met hulp van Tenda Pamoja op de voet en zullen u op de hoogte houden.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page