top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

En wat een ongelofelijk resultaat door de Johannesschool!

Op 6 juli was de officiele uitreiking van de cheque aan Wij Steunen Kenia. Carla van Soroptimist International, club Zoetermeer e.o., was ook aanwezig, evenals alle leerkrachten en leerlingen van de school. Namens onze stichting waren Karin en Marlies present.

We spaarden immers voor een bibliotheek voor de Mwerenischool. Deze bibliotheek kost ongeveer 2.500 euro. Soroptimist International, club Zoetermeer e.o. heeft al 1.500 euro toegezegd, zodat het doel van de Johannesschool was om 1000 euro bijeen te lopen. En met nog geen 200 leerlingen is dat toch een flink bedrag!

De spanning en de hitte was om te snijden, toen juf Rachel (de enige die het eindbedrag wist), de envelop aan Marlies gaf. De vuilniszak werd langzaam verwijderd en het bedrag werd zichtbaar. Ja, je ziet het goed: er is maar liefst 3.789,20 euro opgehaald! Wat een geweldig resultaat!

De kinderen die het hoogste bedrag bijeen hadden vergaard en diegene die de meeste sponsors had gevonden, kregen van Marlies een sleutelhanger uit Kenia.

Marlies kreeg op haar beurt ook nog een aantal zelfgemaakte prentenboeken, die in september aan de groepen van de Mwerenischool kunnen worden gegeven. Wat een creativiteit en betrokkenheid van iedereen van de Johannesschool.

Asante Sane! En voor juf Rachel, die als contactpersoon tussen de school en Marlies heeft opgetreden en die alles heeft gecoordineerd en uitgewerkt, een extra dank je wel van Wij Steunen Kenia!

Zoals al eerder gezegd, is dit bedrag meer dan genoeg om een bibliotheek te realiseren. We zullen samen met de Johannesschool en de Mwerenischool bepalen waaraan de rest zal worden besteed.
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page