top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Meters maken in Amsterdam om meters te kunnen maken in Kenia!

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

Het schiet nu al op! De Triathlon Bosbaan is over drie dagen en Jolijn is er klaar voor!

Hieronder een bericht van haar dat ze een maand geleden plaatste op de Geef.nl-site


Voor ons ook tijd om een eindsprint te trekken en snel te doneren voordat Jolijn van start gaat!


Jambo lieve lezer,

Zoals het er nu nog naar uitziet gaat de Triathlon Bosbaan op 26 september 2020 door! Nog een maand te gaan. Ik ben dagelijks aan het trainen om meters te kunnen maken hier in Amsterdam voor de gezinnen in Kenia!

750 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km rennen.


Het zal geen makkie worden, maar ik kijk er super naar uit en ga mijn best doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen om kinderen & jong volwassen in Kenia te steunen.

In 2004 ben ik samen met mijn vader Rinus Onland en broer Tijmen naar Kenia geweest. Op jonge leeftijd heb ik gezien hoe families in Kenia in hele andere omstandigheden wonen, eten, leren en groeien. Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen in het leven en besef mij heel goed dat dit niet overal ter wereld vanzelfsprekend is.

Graag wil ik mijn kennis, netwerk en deze sportprestatie gebruiken om sponsorgeld in te zamelen om groot en klein in Kenia ook meer kansen te bieden om op verschillende vlakken te kunnen groeien en hun kennis weer door te geven aan hun directe omgeving. Maar momenteel is het meest belangrijk dat de gezinnen voorzien zijn van de eerste basisbehoefte. Vanwege Covid-19 zijn de scholen en meeste opgezette bedrijfjes gesloten en is er een tekort aan eten. Groot deel van de opbrengst zal dan ook gaan naar voedselpakketten.


Extra bijzonder is deze inzameling voor mij en mijn familie. Broer Tijmen is sinds kort bestuurslid & Rinus Onland is jaren lang voorzitter geweest van Wij Steunen Kenia en ging graag naar Kenia om daar (letterlijk) stenen bij te dragen. In 2010 is Rinus overleden. Het plan is, zodra het weer veilig is om te reizen, om in herinnering van Rinus samen met mijn moeder en drie broers terug te gaan naar Kenia, naar het Mwereni dorp, de school, de community waar onze vader en man zich jaren lang voor ingezet heeft.


Steun jij mij om meters te maken, zodat de gezinnen in Kenia ook meters kunnen maken?

Alvast heel veel dank!


Liefs, Jolijn Onland


Wij wensen Jolijn een prachtige dag toe en hopen dat ze met de mooie dagen die we gehad hebben genoeg heeft kunnen trainen! Pole, pole zouden we willen zeggen, maar als je te rustig aan doet, kom je misschien nooit aan.
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page