top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Een kleurrijke vergadering
In 2017 heeft Wij Steunen Kenia aan 20 vrouwen een microkrediet gegeven van 100 euro per persoon. Deze dames, moeders van Mwereni-scholieren, hebben met dit geld een bedrijfje opgezet. Ze zijn bijvoorbeeld een theeschenkerij, houtskoolverkoop en kleding(ver)maak begonnen. Onder leiding van de voorzitter werken deze vrouwen hard en hebben nu zelfs het geleende geld al terug kunnen betalen.In een lied en dans bedanken ze Wij Steunen Kenia hiervoor. Ze vragen ook om opnieuw een bedrag te mogen lenen om zo hun bedrijf sterker en/of groter te maken. Vervolgens kunnen zij als voorbeeld en vraagbaak fungeren voor een andere groep van 20 vrouwen die ook al staan te popelen om te beginnen.

Deze werkwijze en zelfredzaamheid spreekt ons vanzelfsprekend enorm aan. De lening wordt opnieuw verstrekt en we hebben er alle vertrouwen in dat deze groep sterke vrouwen een voorbeeld is voor anderen. Er staan al 20 andere vrouwen uit de omgeving van de school klaar om ook een bedrijfje op te zetten met behulp van een microkrediet. Dat is geweldig nieuws. Deze aanvraag kan hopelijk volgend jaar gehonoreerd worden, maar dat hebben we nog niet kunnen toezeggen.

De dames vroegen ook om bedrijfskleding om zich te kunnen onderscheiden van anderen. Een schort over hun mooie kleding? Misschien een naamkaartje met een logo en daarbij hun bedrijfsnaam? We denken hier nog verder over na. Maar ideeen van u zijn van harte welkom!


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page