top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Een kijkje bij de vakopleidingen (en onze sponsorkinderen)

Bijgewerkt op: 9 dec. 2020

We hebben wat leuke foto’s gekregen van de vakopleidingen van ‘onze’ leerlingen. We zijn blij dat deze leerlingen van de Mwerenischool hun vervolgopleiding op deze school kunnen volgen met steun van onze sponsors.

Hieronder staat Salim Chikophe, die aan z’n tweede jaar begint op de Manda Polytechnic Training. Hij wil aannemer worden en heeft o.a. lessen in metselen en elektronica.Aisha Mwakaga zit ook op de Manda Polytechnic Training, afdeling ontwerp en kledingmaken. Aisha komt eveneens van de Mwerenischool. Haar eerste jaar op de Manda Polytechnic is betaald door haar ouders. Dit is nu niet meer mogelijk, waarop WSK het tweede en laatste jaar van de opleiding betalen.Ook Umaz Mruche volgt deze opleiding. Zij gaat beginnen aan haar 1e jaar en wordt volledig door Wij Steunen Kenia gesponsord, evenals Aisha en Salim. We hebben sponsoren die expliciet hun donatie aan WSK overmaken voor deze studenten. Umaz, Salim en Aisha kunnen straks in hun eigen levensbehoefte voorzien en de meisjes hoeven dan bijvoorbeeld niet uitgehuwelijkt worden omdat ze voor de ouders te duur in onderhoud worden.

Umaz laat trots haar aanmeldingsbrief zien.


De leerlingen poseren hier lachtend terwijl ze vergezeld worden door de lerares die de kappersopleiding verzorgt.


In de klassen ziet het er zo uit:


De leerkrachten van het naaiatelier en van de lessen elektrotechniek. De school is erg netjes, mooi van binnen en van buiten.

Een les bij het vak elektrotechniek. De leerlingen hier kunnen later ook zonnepanelen aanbrengen.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page