top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

De WSK-leerlingen secundary school zijn bekend!

Na uitvoerig overleg met de Mwerenischool, de ouders. de leerlingen en Tenda Pamoja is bekend welke leerlingen door Wij Steunen Kenia financieel gesteund worden bij hun vervolgopleiding op de 4-jarige secundary school.


Shanura Mwanza (nr. 3 van de klas) wordt voor 50% gesponsord door WSK en 50% door de Verkaart-Groep. Zij gaat naar de Franz Josef Secondary School:Maryam Mbeyu Hamisi (nr. 2 van de klas) wordt door Marion van Deurzen gesponsord voor alle vier de schooljaren. Maryam heeft gekozen voor Kwale Girls High School.Mbaruku Mwakaga Bakari, 5e van de klas, wordt volledig door WSK gesponsord en gaat naar de Mwereni Secondary School. Ook hij staat trots voor de school op de eerste schooldag:Hier gaat ook Mwaruwa Chibad naar toe, (op de eindscores een 4e plaats)die eveneens door WSK gesponsord wordt. Zijn moeder die alleen voor hem zorgt, is samen met hem erg blij dat hij naar deze school kan. Wij kunnen deze twee jongens voor de volledige vier jaar sponsoren, omdat deze school dichtbij hun huis is (ook dichtbij de Mwereni primary school). De kinderen kunnen ‘s avonds gewoon naar huis en dat scheelt vanzelfsprekend enorm in de kosten.
De oplettende lezer vraagt zich nu wellicht af waarom wij niet degene financieel steunen die de beste van het jaar was. De reden is dat deze jongen, Sarma, als enige van de school een score had conform de overheidsnorm. Hiermee wordt zijn secondary school volledig door de overheid betaald. Overigens, Maryam en Samura zaten er maar net onder.

Vier kinderen zullen naar de tweejarige praktijkopleiding gaan. De namen van deze kinderen horen we snel van Mr. Bakari, de directeur van de Mwereni basisschool.

We zullen geregeld een berichtje plaatsen over de belevenissen van deze leerlingen op hun vervolgpad naar kennis en mooie schooljaren!


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voetballen

Comments


bottom of page