Zoeken
  • Wij Steunen Kenia

De onthulling

Wat zijn we blij met het inititatief van Close the Gap. Een organisatie in Kenia die van allerlei bedrijven in Nederland niet meer gebruikte computers, laptops, printers en dergelijke ophaalt en reviseert. Close the Gap regelt ook vervoer naar Afrika en bekijkt dan de aanvragen van scholen. Hebben de scholen elektriciteit, internetverbinding, accu's om daadwerkelijk iets met de computers te kunnen?

Maar ook: zijn er mensen die hiermee om kunnen gaan en leerlingen en omgeving les kunnen geven over en met computers?

En zo kwam het dat Bram Over, een voormalige leerling van de Johannesschool te Pijnacker en nu werkzaam bij Close the Gap, op 13 mei op de Mwerenischool aankwam en gesproken heeft met Ezek.

En Ezekiel is, zoals bekenden van Wij Steunen Kenia inmiddels weten, onze ICT-specialist en leerkracht op de Mwerenischool. Hij vraagt al jarenlang om meer computers zodat hij les kan geven aan leerlingen en ouders uit het nabijliggende dorp.


Wat is ie blij! En wij met hem!

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Status ICT project

Het ICT project op de Mwereni school wordt bevlogen geleid door onze ICT leraar Ezekiel. Er waren wat opstart problemen, maar die lijken langzaam verholpen te zijn/worden. Hieronder een korte update m