Zoeken
  • Wij Steunen Kenia

de Mwerenischool op John F. Kennedy schoolplein in Zutphen?

,

Elk jaar staat tijdens de wereldweken bij basisschool John F. Kennedy alles in het teken van een land ergens ver weg. Leerlingen maken kennis met een andere cultuur en er wordt geld ingezameld, dit jaar voor Wij Steunen Kenia. In het vorige blog hebben we al iets over geschreven over het virtuele bezoek aan de Mwerenischool. Maar hoe leuk en leerzaam is de navolgende activiteit:

De leerlingen van de John F. Kennedyschool gaan in samenwerking met een lokaal bouwbedrijf, Kappert Bouw, op het schoolplein een gebouwtje neerzetten, waarbij ze ervaren hoe het werkt om water op te vangen. Maar ook om stroom te maken met zonnepanelen en een buizensysteem. De situatie in Kenia wordt hiermee nagebootst. De leerlingen leren hierdoor iets van de techniek en weten ook meteen hoe het in Kenia gaat.

Dit hele project wordt begeleid door 'het Educatiepunt', een zelfstandige stichting in Zutphen en Apeldoorn dat creatieve onderwijsprojecten ontwikkeld.


Wat geweldig dat zoveel mensen zich inzetten om te leren over Kenia en de Mwerenischool in het bijzonder! Asante Sana!

En.... als iets in de bouw tegenzit en vandaag niet lukt, dan dient de oplossing zich de volgende dag vast en zeker aan: Hakuna Matata!


5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Status ICT project

Het ICT project op de Mwereni school wordt bevlogen geleid door onze ICT leraar Ezekiel. Er waren wat opstart problemen, maar die lijken langzaam verholpen te zijn/worden. Hieronder een korte update m