top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

De Mwerenischool in coronatijd

Ook in het Kwale district, waar onze school ligt, zijn de coronamaatregelen van kracht. De scholen zijn gesloten, in ieder geval t/m eind mei en de leerkrachten en leerlingen zitten thuis. We hebben al een voorschot gegeven op de salarissen van Ezekiel en Amina en een bijdrage om mondkapjes en zeep te kunnen kopen.

Hier staat Ezekiel als vertegenwoordiger van de leerkrachten samen met Samson van Tenda Pamoja en de directeur bij het (nieuwe) naambord van de school. Mondkapjes, handschoenen en zeep worden uitgereikt door Mr. Mangale, de ‘county’(provincie) minister van onderwijs. De voorzitter van het schoolbestuur, de voorzitter van de microfinancieringsdames, Mrs Priscila Kuyala,en 1 andere leerkracht die door de ouders betaald wordt, waren aanwezig. Mr. Mangale gaf complimenten over de zorgvuldigheid waarmee nu al de veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. Hij gaf ook nog een duidelijke instructie over het dragen van mondkapjes, handschoenen en het bewaren van afstand. Dit alles buiten omdat fysiek bijeenkomen binnen ook in Kenia niet zijn toegestaan.


Samson met Mr. Nyamawi, de nieuwe voorzitter van de school zijn te zien op de foto links.


De voorzitter van de dames van het microkrediet, mevrouw Priscila Kuyala, is een van de vrijwilligers die zeep, mondkapjes en mondmaskers in het dorpje rond de school uitdeelt. Ze zal ook uitleggen hoe de kapjes opgezet moeten worden voor optimale bescherming. We hebben inmiddels al vernomen dat de mensen uit de omgeving blij zijn met de middelen, omdat ze ze zelf niet kunnen aanschaffen.

Ook gaf ze aan Samson door dat de dames van het microkrediet het zwaar hebben en vooralsnog niet de lening kunnen terugbetalen. Ook hun bedrijfjes liggen stil. Wellicht kunnen ze nog mondmaskers gaan maken?3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page