top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

De moestuin of beter: de plek waar de moestuin komt

De leerkrachten en de oudercommissie hebben vorig jaar de wens uitgesproken een moestuin te onderhouden. Maar dat gaat natuurlijk zomaar niet! Er is alvast begonnen een stuk grond boom- en struikvrij te maken. Dit stuk grond ligt ook gunstig t.o.v. de waterleiding die onder de grond ervoor zorgt dat het water uit de watertanks richting zuiveringsinstallatie komt.

Deze waterleiding kan een aftakking krijgen naar de moestuin. Er wordt een watertoren gebouwd en hieraan wordt een bevloeiingssysteem gekoppeld. Adriaan Straatman zal als waterdeskundige dit project begeleiden en heeft al veelvuldig overleg gehad met de school. Adriaan is lid van het Water en Building Team van Tenda Pamoja. (Deze overkoepelende stichting heeft lokaal personeel in Kenia in dienst dat zorgt voor de contacten op de scholen, bouw van projecten, voortgang van andere projecten en afstemming tussen o.a. WSK en Kenia).
Maar eerst is het wachten op een hek. Er moet een omheining komen om de koeien en andere dieren buiten de tuin te houden. Dit hek wordt betaald door de ouders/gemeenschap. Hopelijk wordt het snel geplaatst, maar snel in Nederland is een ander begrip dan snel in Afrika, alles op z’n tijd: Pole, Pole (rustig aan)!


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page