top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

De moestuin en watervoorziening


In een vorig blog vertelden we al dat we zo blij zijn met de extra ogen vanuit Nederland. Zo brachten Wilbur en Ellen een bezoek aan de Mwerenischool. Zij en hun (schoon)vader Adriaan bezoeken Kenia om eigen projecten te zien en zo verslag te doen aan diegenen die niet mee konden reizen.

Wilbur heeft gezien dat de village pomp op dit moment niet in gebruik was. Er was een rubber kapot dat gelukkig snel gemaakt kan worden door Samuel, techneut die voor Tenda Pamoja Kenia werkt. De gereedschappen voor het onderhouden van de village pomp waren helaas verdwenen. Deze pomp moet van binnen schoon worden gemaakt met chloortabletten. Als er weer water in de watertank zit, kan de pomp weer worden aangesloten en worden gebruikt.


Het goede nieuws is dat er nu cassavewortel wordt verbouwd in de moestuin. Het water dat hiervoor wordt gebruikt komt uit de rivier en is eigenlijk te zout. Toch groeit de cassave wel. De dripdrains die in de moestuin kunnen worden gebruikt, lagen in de waterhuis van de village pomp. De directeur van de school, die in de appgroep van de moestuin zit, heeft toegezegd af en toe een update te geven over de moestuin.9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page