top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

De Max Havelaarschool in Delft voor zonnepanelen!

Eindelijk is het zover! De kijkavond naar aanleiding van de projectweken rondom het thema ‘duurzaamheid’ is aangebroken. En Wij Steunen Kenia zijn dit jaar de Stichting waarvoor geld wordt ingezameld tijdens de kijkavond van basisschool Max Havelaar in Delft.

Alle klassen hebben heel veel geleerd over recycling, het omgaan met water, energie en veel meer. In vijf groepen (groepen 3 en 4 en groep 5B) hebben Marlies Bles en Karin van Woerden van WSK gastlessen verzorgd. De kinderen hebben informatie gekregen over de Mwereni basisschool. Ze weten nu o.a. dat ‘Jambo’ hallo betekent en we hebben met hen gesproken over duurzame oplossingen die in Kenia heel gebruikelijk zijn, maar in Nederland waarschijnlijk nooit zullen worden ingevoerd: het niet kunnen doortrekken en geen wc-papier gebruiken na wc-gebruik is wel milieuvriendelijk, maar tegelijkertijd niet erg hygienisch. Vooral omdat erna ook geen handen worden gewassen!

De Mwerenischool heeft sinds kort elektriciteit, maar jammer genoeg is de elektriciteitsvoorziening al tijden niet werkend. Waarschijnlijk zit er een breuk in de kabel, maar het is lastig en duurt lang om de juiste mensen te vinden die kunnen nagaan waar het probleem is. De school had dan ook gevraagd om een betrouwbaarder bron van stroomvoorziening: zonnepanelen! Met de opgeslagen energie kunnen stroomstoringen worden opgevangen en kan de les met behulp van computer en I-pad klassikaal doorgang vinden, ook als de stroom om welke reden dan ook uitvalt.

Dit past natuurlijk geweldig in het thema dat de Max Havelaarschool en de leerlingen hebben erg hun best gedaan om allerlei activiteiten te verzinnen die geld opleveren, maar ook nog eens duurzaam zijn (dus geen extra dingen gekocht). Zo is er bijvoorbeeld een ruilbeurs van kleding, zijn er kijkdozen gemaakt, worden er optredens gegeven, is er van kastanjes van alles en nog wat gemaakt. Dit alles natuurlijk tegen een donatie voor de Mwerenischool te verkrijgen, te zien en te horen!

Voor ieders inspanning zeggen wij ‘Asante Sane’ (heel erg bedankt)!

Na de herfstvakantie, dus aan het einde van deze maand, zal de opbrengst worden bekendgemaakt!3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page