top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

De leerlingen van de vervolgopleidingen stellen zich voor!


Vier meisjes van de Mwereni basisschool beginnen aan hun vierjarige opleiding op de secondary school. Ze blijven ook op school eten en slapen, dat vinden hun ouders veiliger. Kwekwe Hemed (tweede van rechts) wordt gesponsord door de Erasmus College. De andere meisjes worden door andere sponsors van Wij Steunen Kenia de mogelijkheid gegeven om te studeren.

Ook Mohamed Mwamchuzi is begonnen met zijn vervolgopleiding die mogelijk wordt gemaakt door Erasmus College. Hij heeft ons verteld dat hij graag de driejarige opleiding wil doen in engineering.


Deze twee jongens zijn ook begonnen met hun opleiding. Zij hebben gekozen voor de Mwananyamala Secondary School. Hopelijk kunnen ze de vierjarige opleiding afronden. Hun namen waren niet goed te horen op het filmpje dat deze foto vergezelde. We horen dat binnenkort.

Simba is ook begonnen, hij volgt lessen op de afdeling mechanical enginering en hoopt ook drie jaar op deze vakopleiding te mogen blijven.


Onze vertegenwoordiger in Kenia heeft, nu de wegen weer begaanbaar zijn na het regenseizoen, veel kilometers afgelegd om deze leerlingen te bezoeken. En nog heeft hij niet iedereen op de foto kunnen zetten. Soms kunnen de ouders de aanvullende kosten voor boeken, kleding of entreegeld niet betalen en wordt deze leerlingen de toegang tot de opleiding geweigerd. In overleg met onze afvaardiging in Kenia willen wij voorkomen dat door een relatief klein bedrag dat dan niet betaald kan worden, de leerlingen die wij gekozen hebben van de Mwereni basisschool, de opleiding toch niet kunnen gaan volgen. Wij Steunen Kenia zal garant staan voor de volledige schoolkosten.


Dit jaar is een meisje van 15 jaar zwanger geraakt. We hadden haar op basis van schoolresultaten en arme situatie thuis geselecteerd voor een mooie vervolgopleiding. Ze hoopt nu volgend jaar met de studie te beginnen. Nu is een andere meisje geselecteerd, van wie we nog geen foto hebben.


Voor nu wensen we alle leerlingen een mooie en leerzame tijd op school!
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page