top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

De bibliotheek wordt geopend!!

Bijgewerkt op: 9 dec. 2020

Vorig jaar zomer (in 2017 dus), was Marlies Bles met haar gezin ook op bezoek bij de Mwerenischool. Toen gaf de vergadering van leerkrachten en ouders aan dat ze graag een bibliotheek wilden hebben.

Dat we na ruim een jaar al aan dit verzoek kunnen voldoen, is natuurlijk te danken aan onze sponsors: de Johannesschool in Pijnacker en de Soroptimist International, afdeling Zoetermeer. In eerdere berichten over respectievelijk hun sponsorloop en filmavond hebben we al geschreven.

Met hun geld kon aan My Book Buddy de opdracht worden verstrekt tot de bouw van de bibliotheekkasten en kon tot bestelling van de boeken worden overgegaan.Wat mooi dat de kasten gereed stonden. De handleiding met de tips en tricks, de tassen waarin de boeken mee naar huis kunnen worden genomen en de vlag met het logo van My Book Buddy waren door ons uit Nederland meegenomen.

Het was heel fijn dat een coordinator van een omligende school de uitleg kwam geven aan de leerkrachten. Hij verteld dat op zijn school de resultaten op het gebied van Engels enorm waren verbeterd door het wekelijks uitlenen van van de boeken. Tijdens de vergadering hebben de leerkrachten bepaaldat woensdagmiddag de biebdag wordt. De vlag wordt dan gehesen en de kinderen kunnen hun boek ruilen en weer mee naar huis nemen in de My Book Buddy-tas om te lezen. Bij de jongere groepen blijven de boeken mischien eerst op school, omdat gevreesd wordt dat de boeken verdwijnen.

Een andere afspraak die gemaakt is, is dat iedere dag een periode wordt vrijgemaakt om te lezen, of om voor te lezen.Het gat van de vlaggenmast moet groot genoeg zijn. Nog even graven dus.

Maar dan is het zover: de Keniaanse vlag en de vlag met het logo van My Book Buddy worden gehesen en hangen fier in de wind te wapperen.
Het gat van de vlaggenmast moet groot genoeg zijn. Nog even graven dus.

Maar dan is het zover: de Keniaanse vlag en de vlag met het logo van My Book Buddy worden gehesen en hangen fier in de wind te wapperen.
0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page