top of page
Zoeken
Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Bestuurslid op bezoek bij basisschool ‘De Mwereni’ in Kenia

Marlies Bles, secretaris van de Stichting, is in juli 2017 met haar gezin naar Kenia gegaan. Op basisschool ‘De Mwereni’ is ze warm ontvangen. Ze heeft ook veel vergaderd, met de directeur, leerkrachten en een delegatie van de Keniaanse overheid en vanzelfsprekend heeft ze ook leerlingen van de school gesproken. Hieronder is ze in vergadering met de oudercommissie en het bestuur van de Mwereni, in de lerarenkamer.



Natuurlijk zijn ook de pennen uitgedeeld die door de Mariaschool en de Keizerskroon in Pijnacker zijn gespaard:



Er is een tekort aan schoolmaterialen, pennen zijn dus erg gewild. Er wordt geschreven in schriften, maar ook papier is niet in grote hoeveelheden aanwezig. Werken met laptops, gekoppeld aan I-pads, is dan ook een mogelijkheid om genoemde tekorten te omzeilen. Hierover later op de site meer.



Hierboven zie je de omgeving van de school. Aan de linkerkant bevindt zich de keuken. Rechts staat een oud gebouw, bestaande uit twee klassen, de lerarenruimte en de kamer van de headmaster. In het midden drie gebouwen die in een U-vorm staan. Dit zijn de overige lokalen.



Dit is een van de toiletgebouwen. Er zijn gebouwen voor jongens, meisjes en leraren.

Zo’n wc ziet er wel wat anders uit dan wij gewend zijn. Het is eigenlijk een gat in de grond, maar wel met een deur ervoor en dat vinden de mensen al heel fijn. Want nu is wel privacy als je naar de wc gaat.




2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page