top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Benelux Foundation helpt met zelfvoorzienend maken Mwerenischool

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

Ons bestuurslid Marion heeft een uitgebreide aanvraag ingediend bij de Unilever Benelux Foundation met de vraag om drie extra zonnepanelen voor de Mwerenischool. De school wil deze graag hebben om continu de mogelijkheid te hebben de I-pads en laptops en projector in te zetten voor schooldoeleinden. De aanwezige drie panelen met accu;s waren aangeschaft als noodcapaciteit, maar zijn onvoldoende om een hele schooldag van stroom te voorzien. Gebleken is dat de school dikwijls volledig afhankelijk is van zonne-energie, omdat de wel aanwezige electriciteitskabels dikwijls geen stroom leveren.

De leden van de Stuurgroep Benelux Foundation Unilever, vonden de inzet van Marion (die bij Unilever werkzaam is) voor de Mwerenischool zo waardevol en het streven van Wij Steunen Kenia om de school zelfvoorzienend en zelfredzaam te maken zo goed, dat ze niet alleen voor de gevraagde drie zonnepanelen geld beschikbaar stellen, maar tot een bedrag van 5.000 euro willen helpen de school meer zelfvoorzienend te maken.

In september zal het bestuur met de school overleggen hoe de rest van het geldbedrag het beste kan worden besteed om dit doel vorm te geven.1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page