top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

Ambitieuze leerlinge

Bijgewerkt op: 6 dec. 2022

Aan het woord is Rehema Abdhallah. Zij heeft haar eindexamen bij de Mwerenischool gedaan en hoopt op goede resultaten. En.. ze wil heel graag doorleren: de vierjarige secondary school of de tweejarige vakopleiding! Haar wens is dat we door sponsoring dit mogelijk voor haar kunnen maken. Ze wenst iedereen ook een mooie Kerst toe.
We hopen dat de resultaten van haar toets hoog genoeg zijn om aan haar verzoek te voldoen. Wat een enthousiaste en blije student is Rehema.

In januari horen we de resultaten van de eindexamens. In overleg met de directeur van de Mwerenischool en met Samson van Tenda Pamoja Kenia, selecteren we leerlingen die goede resultaten hebben, gemotiveerd zijn en van wie de thuissituatie zo is dat financiele steun voor een vervolgopleiding zeer gewenst/nodig is.

We sponsoren al vier leerlingen die de vierjarige secundairy school volgen. Deze opleiding is dikwijls intern, omdat de school te ver van de Mwereni-omgeving is. Kosten hiervan zijn vanzelfsprekend hoger dan een school waar geen kost en inwoning bij zit. Deze zijn er wel, soms kiezen jongens hiervoor die dan toch heen en weer reizen.

Ook kunnen leerlingen voor een tweejarige vakopleiding kiezen. Deze school staat dichter bij hun huis, de kosten van de opleiding bedragen 90 euro per jaar!


We zijn heel blij dat we deze week een financiele toezegging voor vijf jaar hebben gekregen. Asante! (dank u wel).

De sponsor gaf aan dat zij deze donatie graag aan vervolgonderwijs voor meisjes zou zien besteed. Daar geven wij graag gehoor aan. In januari hebben we de namen van de nieuwe leerlingen en zullen we ze aan jullie voorstellen. We hopen op Rehema en zullen een goed woordje voor haar doen!


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page