top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWij Steunen Kenia

240 gezinnen geholpen met voedselpakketten

De Mwereni-gemeenschap in Kenia heeft het op dit moment buitengewoon moeilijk.

Door de coronacrisis en de opgelegde lockdown staat het leven al vier maanden vrijwel stil, voor de mensen betekent dit een dramatisch verlies in inkomen omdat Kenia geen sociaal vangnet heeft zoals in Nederland. Daarnaast is de oogst dit jaar in het gebied volledig mislukt door het slechte weer. Het Kwale district, waar de Mwerenischool staat, is sowieso al een arm gebied in Zuid-oost Kenia. Zoals onze contactpersoon deze week schreef: ” this is the hardest worst time ever in Mwereni and Kenya in general with no hope for farm harvest due to the continued harsh weather with no rainfall.”

De stichting heeft tot nu toe geholpen in de coronacrisis door het leveren van mondkapjes en zeep en door het betalen van de salarissen van 4 leerkrachten die geen inkomsten meer hadden doordat de lessen zijn stilgevallen en ze niet via de regering betaald worden.

We hebben gelukkig ook geld kunnen vrijmaken voor het kopen van voedselpakketten, waarmee 240 gezinnen uit de Mwereni-gemeenschap weer een maandje vooruit kunnen. Dit zijn voornamelijk families die hun kinderen op de Mwerenischool hebben. Het was een logistiek ingewikkeld project, maar we zijn blij dat het gelukt is om het voedsel op de uitdeelplek op de school te krijgen. Hier staan wat foto’s van het uitdelen van de pakketten.2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page