Lesmaterialen zijn binnen

De schoolmaterialen zijn binnen. De klassen zijn er echt wat van opgevrolijkt en hopelijk zullen de kinderen er goed gebruik van maken. We hebben wat foto’s gekregen van posters, schriften en potloden. Dit hebben we kunnen kopen met de donatie die Stichting Van Leeuwenhoekfonds ons vorig jaar heeft gegeven voor de aanschaf van lesmaterialen.

Klaar voor de start ….

Vanmiddag was het zover de renners van Bearing Point hebben zin in een potje rennen. En gewoon nog tijd voor een statieportret:

Hoewel het misschien wel te warm was met 26! graden, is de 16.1 km van de Prins Hendrikkade in Amsterdam tot de Peperstraat in Zaandam door de renners van Bearing Point (versterkt met Enny en Eric) afgelegd. Jammer dat twee lopers van Bearing Point geblesseerd waren en toch niet konden meedoen.

Bij de finish/after party kon Marlies de felicitaties overbrengen aan de acht kanjers die warmte en kilometers getrotseerd hebben en de finish hebben bereikt. Een mooie foto met 7 van hen, met ons spandoek staat hieronder, waarmee we de renners en de sponsors van harte bedanken voor hun inzet.

Trouwens, er kan nog gesponsord worden hoor: via geef.nl onder geefacties ‘Wij Steunen Kenia’  kan de pagina van Bearing Point gevonden worden. Tot nu toe is er al ruim 470 euro opgehaald. Asante Sana!

Bearing Point gaat de Dam-tot-Damloop rennen voor bijscholing en boeken

De een heeft wat meer moed op het halen van de eindstreep dan de ander, maar alle

Karin van WSK mocht bij Bearing Point wat achtergrondinformatie geven

10 mensen die in een t-shirt van Bearing Point op zondag 22 september de Dam-tot-Damloop gaan rennen, hebben er veel zin in.

Malin, die naast de zwemtocht over het IJsselmeer nu ook nog even de 16 km tussen Amsterdam en Zaandam gaat rennen, weet dat tussen de vele deelnemers ook haar collega’s Lucas, Marc, Arno, Vincent, Joris, Erwin en Bart deze afstand rennend proberen af te leggen. Daarnaast complementeren twee familieleden van het bestuur van WSK, Enny en Eric, het team.

Via Geef.nl ‘Bearing Point runs for Wij Steunen Kenia’ hopen de rennens 2.500 euro op te halen dat zal worden besteed aan (les)boeken voor leerlingen en leerkrachten. Hard nodig, want de laatste schoolboeken die aan de school zijn geleverd, zijn inmiddels erg verouderd en gering in aantal.

Deze schoolboeken dateren van 2009

Ook zal bekeken worden welke leerkrachten bijscholing kunnen krijgen. Deze leerkrachten zullen na de bijscholing door de regering van Kenia worden betaald en dat betekent dat de leerkrachten – buiten de opgedane kennis – iedere maand zeker zijn van een salaris. Nu worden ze betaald door de oudercommissie en als daar geen geld is, is er ook geen geld voor de leerkrachten. 

En wat helemaal geweldig is, is dat Bearing Point het streefbedrag van 2.500 euro zal verdubbelen. Dus we hopen dat iedereen onderstaande QR-code of deze link gebruikt en dat het streefbedrag wordt gehaald!

Asante Sana!

 

Pijnacker bedankt

Dank jullie wel, klanten van Albert Heijn Pijnacker, voor de donaties die jullie via de statiegeldbonnen hebben gegeven. Jullie hebben een bedrag van 561 euro bijeengespaard! Zo komen we steeds dichterbij het bedrag dat we nodig hebben voor de buitentoiletten voor de leerlingen van de Mwerenischool. Onderstaand een voorbeeld van de toiletten van een nabijgelegen school.

Het geld dat de Mariaschool dit jaar heeft opgehaald staat ook gereserveerd voor deze belangrijke verbetering van de hygiëne.