leerlingen Mariaschool hebben de inkomsten op een rijtje!

Het was weer een hele uitzoek, maar de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Mariaschool hebben hun sponsors laten uitbetalen voor de 6 kilometer die ze vorige week gelopen hebben met 6 liter water op hun rug.

En het prachtige bedrag is:

Geweldig! Heel hartelijk bedankt voor dit prachtige resultaat. De topsponsors staan hieronder op de foto en zijn beloond met een sleutelhanger uit Kenia:

Iedereen heel hartelijk bedankt. Het geld zal bestemd worden voor toiletblokken voor de school. Een prachtig duurzaam doel! En… omdat dit een Wandelen voor Water-activiteit is, zal De Wilde Ganzen dit bedrag nog eens met 50% verhogen. Hiermee komt de actie van de Mariaschool op maar liefst 4.207,50 euro!

Asante Sana!

Mariaschool voor 6e keer in actie!

Wat een geweldige sponsor! Om het jaar lopen de kinderen van de hoogste groepen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug! En die 6 komt nog een keer terug, want het is de 6e keer dat de Mariaschool deze sponsorloop voor de Mwerenischool doet.

Albert Heijn heeft de waterflessen gesponsord, ook volgens traditie!  Heel hartelijk dank! En de kinderen kunnen van start in prachtig wandelweer.

Die 6 kilometer komt niet uit de lucht vallen: dit is de gemiddelde afstand die de kinderen in het Kwale district lopen om naar onze school, de Mwerenischool, te lopen.

Daar krijgen de kinderen van de Mwereni bij aankomst in de klas een bekertje water, dat sinds kort gefilterd is. Jongens en meisjes van de hoogste groepen daar hebben bij toebeurt dienst om het water uit de filter te pompen:

 

 

 

 

 

Dit jaar spaart de Mariaschool met ons mee voor toiletvoorzieningen op school. Volgende week zal de cheque aan Marlies Bles worden overhandigd. De inspanning is geleverd door die stoere meiden en jongens van de bovenbouw!

Asante Sana! Heel erg bedankt.