Voedselhulp voor de Mwereni community

De Mwereni-gemeenschap in Kenia heeft het op dit moment buitengewoon moeilijk.

Door de coronacrisis en de opgelegde lockdown staat het leven al drie maanden vrijwel stil, voor de mensen betekent dit een dramatisch verlies in inkomen omdat Kenia geen sociaal vangnet heeft zoals in Nederland. Daarnaast is de oogst dit jaar in het gebied volledig mislukt door het slechte weer. Zoals ons contactpersoon deze week schreef: ” this is the hardest worst time ever in Mwereni and Kenya in general with no hope for farm harvest due to the continued harsh weather with no rainfall.”

De stichting heeft tot nu toe geholpen in de coronacrisis door het leveren van mondkapjes en zeep en door het betalen van de salarissen van 4 leerkrachten die geen inkomsten meer hadden doordat de lessen zijn stilgevallen en ze niet via de regering betaald worden.

We zijn momenteel elke stuiver aan het omdraaien om ook voedselhulp te kunnen aanbieden. De mensen lijden op dit moment honger en de eerste prioriteit is om ze daarbij wat hulp te bieden. Daarom willen we investeringen die we op de planning hadden staan zoals ICT en nieuwe pitlatrines uitstellen zodat we noodhulp kunnen gaan aanbieden. Afhankelijk van het geld dat we beschikbaar hebben willen per gezin een pakket van 15, 25 of 50 Euro gaan aanbieden. Momenteel kunnen we niet meer dan 300 gezinnen helpen met een pakket van 15 Euro. Dit is zelfs onvoldoende om een maand te overbruggen voor een gemiddeld gezin, maar alle beetjes helpen.

We hopen door deze aktie meer geld in te zamelen, zodat we de situatie bij de Mwereni-school kunnen verbeteren.

Helpt u ook mee? Elke gift, hoe klein dan ook, is meer dan welkom. U kunt de link gebruiken van Geef.nl die hiernaast staat. Alvast heel hartelijk bedankt.

 

De statiegeldzuil staat er weer!

 

Daar staat ie weer: de statiegeldzuil bij AH in Pijnacker. Nu maar hopen dat veel klanten in de maand juni hun lege flessen inleveren en hun bonnetjes aan WSK doneren! Albert Heijn alvast bedankt voor deze mogelijkheid.

Dank voor sponsorbijdragen van scholieren en studenten

Stijn van Morsel heeft met wat klasgenoten als opdracht voor zijn middelbare school in Delft een tijdelijk bedrijfje opgericht, compleet met aandelen, marketing, rendabel zijn, verkoop en een goed doel voor 10% van de winst. Hun oliebollen- en strooigoedbedrijf heeft 400 euro winst gemaakt, waarvan Wij Steunen Kenia 10% krijgt!

Dank jullie wel dat jullie aan Wij Steunen Kenia hebben gedacht! Wij zien op basis van dit resultaat een glanzende carrière voor jullie liggen!

Ook is de naam van onze stichting bekend geraakt bij een aantal Leidse studenten. Maaike van Woerden heeft onze stichting aangedragen voor de jaarlijkse donatie uit de contributieopbrengsten van haar dispuut Sté Amé van studentenvereniging Quintus.

Heel hartelijk bedankt meiden voor jullie donatie van 100 euro! We hebben in overleg met de Mwerenischool en het nabije dorp besloten dat er in deze coronatijd het beste zeep van gekocht kan worden. Daar is nu geen geld voor en is wel noodzakelijk. We zullen ook nog wat geld overhouden voor het kopen van een voetbal.

De doelstelling van Wij Steunen Kenia om scholieren kennis te laten maken met ontwikkelingswerk in het algemeen en de Mwerenischool en haar omgeving in Zuidoost Kenia in het bijzonder, is hiermee uitgebreid tot een (klein) deel van de studentenpopulatie in Leiden. Geweldig!