Meters maken in Amsterdam om meters te kunnen maken in Kenia

We laten Jolijn Onland aan het woord:

‘Op 21 juni 2020 ga ik mee doen aan de Triatlon van Amsterdam.

1,5 km zwemmen – 38,5 km fietsen – 10,5 km hardlopen

Het zal geen makkie worden, maar ik kijk er super naar uit en ga mijn best doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen om kinderen & jong volwassen in Kenia te steunen.

In 2004 ben ik samen met mijn vader Rinus Onland en broer Tijmen naar Kenia geweest. Op jonge leeftijd heb ik gezien hoe mensen in Kenia in hele andere omstandigheden wonen, eten, leren en groeien. Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen in het leven en besef mij heel goed dat dit niet overal ter wereld vanzelfsprekend is.

Graag wil ik mijn kennis, netwerk en deze sport prestatie gebruiken om sponsor geld in te zamelen om jongeren in Kenia ook meer kansen te bieden om op verschillende vlakken te kunnen groeien en hun kennis weer door te geven aan hun directe omgeving.

Extra bijzonder is deze inzameling voor mij en mijn familie. Rinus Onland is jaren lang voorzitter geweest van Wij Steunen Kenia en ging graag naar Kenia om daar (letterlijk) stenen bij te dragen. In 2010 is Rinus overleden. In herinnering van Rinus ga ik samen met mijn moeder en drie broers in februari 2021 terug naar Kenia, naar het Mwereni dorp, de school, de community waar onze vader en man zich jaren lang voor ingezet heeft.

Steun jij mij om meters te maken, zodat de jongeren in Kenia ook meters kunnen maken?

Alvast heel veel dank!’

Wat een prachtig initiatief van Jolijn. Snel hopen we een foto van haar in voorbereidende actie te kunnen opnemen. Wilt u doneren? Klik dan op het blauwe woord meters hieronder!
meters

Even voorstellen

Dit is de nieuwe directeur van de Mwerenischool. Na een aantal jaren wisselen de directeuren van positie, georganiseerd door de Keniaanse overheid. De heer Bakari is naar een ander district gegaan en de Mwerenischool is blij dat de heer Anderson Mwinyi als hoofd van de school leiding kan geven aan de leerkrachten en leerlingen!

Hij geeft in een brief aan WSK aan dat hij blij is met de voorzieningen zoals de bibliotheek, de zonnepanelen en de ICT-voorzieningen. De KCPE score was gemiddeld 281,81 en hij zegt dat het ambitieuze doel van 2020 is gesteld op een score van gemiddeld 305 punten!
Hij vraagt aandacht voor het toegenomen aantal leerlingen: waren er vorig jaar 391, dit jaar hebben 440 leerlingen zich ingeschreven. De klassen (grades 4,5 en 6) barsten uit hun voegen en hij hoopt dan ook dat Wij Steunen Kenia zich hard kan maken voor 3 extra lokalen en meer tafels.
We gaan ons best doen om (nog) meer tafels te bestellen. De lokalen moeten in overleg met de overheid worden gerealiseerd en gesprekken daarover zijn gaande.


leerlingen buiten voor de officiele kennismaking met de nieuwe directeur.