Max Havelaarschool in actie!

Ook dit jaar hebben de kinderen (en leerkrachten) weer flink hun best gedaan om geld in te zamelen voor de Mwerenischool! Thema was dit jaar ‘in beweging’ en daarmee was snel een link te leggen naar de Mwerenischool en nabijgelegen huizen die we ook langzaam maar gestaag willen bewegen naar een zelfvoorzienend gebiedje.

De leerlingen wisten inmiddels al aardig wat van de Mwerenischool en waar die school ligt door de verhalen van Karin van Woerden aan de hand van foto’s, dansjes en zang van de Mwerenikinderen en moeders. Zij is vorig jaar met de overige bestuursleden van onze stichting immers op bezoek geweest bij de Mwerenischool en heeft daarvan een presentatie gemaakt en aan alle groepen laten zien. Sommige groepen hebben zelfs 2x gehoord over de school en de reis er naar toe, de klaslokalen, de lesomstandigheden en zijn inmiddels echte Mwerenischool-kenners!

Na de herfstvakantie zullen alle potjes en schoenendozen met geld worden geteld en horen jullie wat al het gebak, geknutsel, gedans en gezongen heeft opgeleverd. Het was in ieder geval een gezellige projectavond!

 

 

 

 

 

 

Jambo Jumbo!!!

Hallo Jumbo, zo luidt de titel van dit stukje, omdat het zo leuk klinkt. Maar eigenlijk wil ik zeggen Asante Sana, heel hartelijk bedankt Jumbo, voor het mogen plaatsen van onze statiegeldzuil.

Vanaf mei mocht onze zuil staan naast de inname van de statiegeldflessen en heel veel klanten hebben hun statiegeldbon in onze spaarpot gestopt:

De zuil is opgehaald en de bonnen zijn inmiddels geteld. Al die bonnen, met 25 cent, 1 euro, en natuurlijk ook hogere bedragen, hebben geresulteerd in het ongelofelijke bedrag van 1386 euro en 80 cent! De eveneens gedoneerde 350 KES is hierbij opgeteld.

We gaan met het schoolbestuur overleggen waar op dit moment het meeste behoefte is. Misschien is het het beste om te gebruiken voor de realisatie van de buitentoiletten voor de leerlingen.

Asante Sana!

juni en er kan nog meer bij!