Een hek rond de moestuin

 

 

 

 

 

 

 

Het hekwerk rond de aan te leggen moestuin is gerealiseerd! Nu kunnen de loslopende koeien de moestuin niet bereiken! Het hekwerk is betaald door de Keniaanse overheid, de moeite waard om even op te wachten. Weer een stapje dichterbij de realisatie van een van de wensen van de Mwerenischool: een eigen moestuin zodat de keukenploeg straks niet meer afhankelijk is van het wel of niet bezorgen van ingredienten!

Uitnodiging namens Soroptimist Int. Club Zoetermeer e.o.

In samenwerking met Filmhuis Cameo en het Stadstheater Zoetermeer is Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. er in geslaagd ter gelegenheid van het 100-jarig Vrouwenkiesrecht in Nederland een bijzondere filmavond te organiseren. Weer een prachtig initiatief waarmee o.a. ook de bibliotheek van de Mwerenischool verder bekostigd wordt.

Voorafgaande aan de film is er de mogelijkheid om te eten in Proeflokaal Bregje in het Stadshart Zoetermeer, Oostwaarts 27. Aanvang 17:15 uur. Kosten diner zijn € 18,- p.p. voor een 3-gangen keuzemenu (waarvan € 1,50 voor o.a. Wij Steunen Kenia).

Je kan je hiervoor aanmelden bij Miranda van Wely-Looijen (mvanwely@xs4all.nl ) tot 7 maart a.s.

Uitnodiging filmavond 14 maart 2019

Meer zonnepanelen: Mwerenischool zelfvoorzienend in stroom

Zes nieuwe zonnepanelen met de bijbehorende accu’s, gerealiseerd met de steun van Unilever Benelux Foundation, betekent dat de school niet afhankelijk meer is van de stroomvoorziening van de overheid. Tijdens schooltijd kunnen de 2 computers en beamers nu altijd worden ingezet. Het geeft ook de mogelijkheid om na schooltijd computerles te geven aan collega’s en dorpsgenoten, zoals het plan is van mr. Ezekiel, de ICT-leerkracht van de Mwerenischool. Er is al veel belangstelling voor deze computercursus, waarmee mr. Ezekiel o.a. het onderhoud van de computers wil bekostigen. 

Zien lezen, doet lezen

Wat ontzettend leuk om te zien! De bibliotheekkasten die het bestuur in september heeft gezien tijdens haar bezoek aan de Mwerenischool, zijn in gebruik!

Na de grote vakantie zijn de aangeleverde boeken, die door My Book Buddy zijn besteld en ‘op maat’ voor de aanwezige leerlingen van de school zijn uitgezocht, gesorteerd en in de boekenkasten gezet. Iedere woensdag wordt de vlag gehesen en kunnen de leerlingen een boek uitzoeken en hun eerder geleend boek ruilen! Jammer is dat de kleuters niet in dit project zitten. Voor hen zijn geen boeken beschikbaar, dus dat is nog een project waar we sponsors voor kunnen gebruiken.

De boeken mogen mee naar huis genomen worden in hun ‘My Book Buddy’-tas. Daar, zo leert de praktijk van een school die ook een bibliotheek heeft, wordt het boek door alle leden van het gezin ingezien. Zoveel boeken zijn er waarschijnlijk nog niet in hun huis geweest. Zien lezen, doet (de wens om te leren) lezen….

Wat geweldig dat onze sponsoren Soroptomist afdeling Zoetermeer en de Mariaschool in Pijnacker dit mogelijk hebben gemaakt! De boeken uit de bibliotheek kunnen hopelijk nog jaren mee! En voor nu zijn de leerlingen heel erg blij dat hun wens om een bibliotheek te hebben in vervulling is gegaan.