De eerste examenresultaten zijn binnen!

Hier staan ze dan, tussen hun vrienden en vriendinnen en naast Marion en Karin: de vier leerlingen die de hoogste scores hebben gehaald op het KCPE-examen. KCPE staat voor Kenya Certificate for Primary Education.

De beste leerling van dit schooljaar is Luvono Munga! Zij staat jammer genoeg niet op de foto. Met een score van 350 punten zal de Keniaanse regering haar 4-jarige secondary school betalen. Wat een geweldig resultaat!

Rechts op onderstaande foto staat de best scorende jongen (316 punten) van de Mwerenischool, Mwaruwa.

 

De meisjes die het dichtst bij Marion staan, Maryam, Sunura en Mwakaga hebben resp. 334, 328 en 306 punten gehaald. Maryam en Sunura krijgen voor 50% van WSK en voor 50% van de oudercommissie/regering hun 4 jarige secondary school. We zijn daar erg blij mee.

Het hoofd van de de school, mr. Bakari, heeft met zijn leerkrachten als doel voor 2018 een score van 280.69 of hoger gesteld . Dat is een verbetering t.o.v. het voorgaande jaar. We hebben nu de resultaten binnen van zeven leerlingen en die scoren allemaal 300 of meer! We zijn benieuwd wat de overige leerlingen hebben gedaan op dit landelijk examen en of Mr. Bakari tevreden is met het resultaat.

Een lange zomervakantie

Vanaf 25 oktober t/m het einde van het jaar zijn de kinderen vrij van school. Dat is een lange vakantie!

Leerkracht Ezekiel benut deze tijd door weer te studeren en ook weer twee maanden naar de universiteit te gaan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

weer verder met het eerste jaar van de universiteit in de vakantie

Werk aan de winkel, uh ….. moestuin

De oudercommissie is druk aan het werk met het bouwen van de watertoren voor de moestuin. Middels een irrigatiesysteem dat gekoppeld wordt aan de waterleidingen die al onder de grond lopen vanuit de aanwezige watertanks, wordt via een watertank in de toren het water over de moestuin verspreid.

Waterexpert Adriaan Straatman van Stichting Watoto Kenya begeleidt dit project voor wat betreft de irrigatie.