Aan het werk

Via Whatsapp krijgen wij geregeld foto’s toegestuurd van het reilen en zeilen op school! Hier is een groep leerlingen bezig met de I-pads. De lichte gordijnen die voor de ramen hangen, zijn niet ideaal. Ze laten teveel licht en warmte door. Als wij – het bestuur – in september naar Kenia gaan, nemen we donkere gordijnen mee.

statiegeldbonnen bij Jumbo Delft

Daar staat ie dan: de zuil waar op basisscholen pennen in worden verzameld. Nu worden er geen pennen, maar statiegeldbonnen in gegooid. We zijn blij dat Jumbo Delft (Bastiaansplein) ons de gelegenheid heeft gegeven om onze zuil in de maand juli neer te zetten. We delen onze plek met de zuil voor een ander goed doel uit Afrika.

Goed dat het dorstig weer is! Kom maar op met die lege flessen!

Uiteindelijk is er 99.20 euro ingezameld. Hartelijk dank Jumbo Delft en iedereen die zijn/haar statiegeldbon heeft gedoneerd!

 

 

En wat een ongelofelijk resultaat door de Johannesschool!

Op 6 juli was de officiele uitreiking van de cheque aan Wij Steunen Kenia. Carla van Soroptimist International, club Zoetermeer e.o., was ook aanwezig, evenals alle leerkrachten en leerlingen van de school. Namens onze stichting waren Karin en Marlies present.

We spaarden immers voor een bibliotheek voor de Mwerenischool. Deze bibliotheek kost ongeveer 2.500 euro. Soroptimist International, club Zoetermeer e.o. heeft al 1.500 euro toegezegd, zodat het doel van de Johannesschool was om 1000 euro bijeen te lopen. En met nog geen 200 leerlingen is dat toch een flink bedrag!

De spanning en de hitte was om te snijden, toen juf Rachel (de enige die het eindbedrag wist), de envelop aan Marlies gaf. De vuilniszak werd langzaam verwijderd en het bedrag werd zichtbaar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, je ziet het goed: er is maar liefst 3.789,20 euro opgehaald! Wat een geweldig resultaat! 

De kinderen die het hoogste bedrag bijeen hadden vergaard en diegene die de meeste sponsors had gevonden, kregen van Marlies een sleutelhanger uit Kenia.

Marlies kreeg op haar beurt ook nog een aantal zelfgemaakte prentenboeken, die in september aan de groepen van de Mwerenischool kunnen worden gegeven. Wat een creativiteit en betrokkenheid van iedereen van de Johannesschool.

Asante Sane! En voor juf Rachel, die als contactpersoon tussen de school en Marlies heeft opgetreden en die alles heeft gecoordineerd en uitgewerkt, een extra dank je wel van Wij Steunen Kenia!

Zoals al eerder gezegd, is dit bedrag meer dan genoeg om een bibliotheek te realiseren. We zullen samen met de Johannesschool en de Mwerenischool bepalen waaraan de rest zal worden besteed. 

De sponsorloop bij de Johannesschool: zelfs het weer deed aan Afrika denken!

Met wel 25 graden hebben de kinderen van de Johannesschool zich in het zweet gelopen tijdens de sponsorloop:

Wat een enthousiasme tijdens de start! De bel die Marlies luidt als startsignaal is door Rinus Omland ook gegeven aan de Mwerenischool; dat is een mooi teken van verbondenheid.

De stempelpost was de eerste stop, maar met die warmte (goed nagebootst Keniaans weer), was het heel fijn om ook een waterdrinkpunt te hebben tijdens de tocht.

 

 

 

 

En wat is dan heerlijker dan uitrusten in de schaduw en een ijsje in de klas! Het ijsje was op tijd gebracht door Marlies als dank voor alle inspanning.

Alle kinderen en leerkrachten van de Johannesschool: heel hartelijk bedankt. En ook heel leuk dat een delegatie van Soroptimist Int. club Zoetermeer aanwezig was en heeft meegeholpen op deze zonnige dag.

Asante Sane!