HOERA voor de Wilgenstee!!!

De Wilgenstee heeft echt een geweldige opbrengst bij elkaar verzameld,

namelijk:  960 euro!!!!!

We willen iedereen die op de Wilgenstee daar zijn best voor heeft gedaan heel erg bedanken. We zijn ontzettend blij met dit mooie bedrag.

We zullen het gaan inzetten voor een mooie tweede watertank op de compound van de Mwereni zodat er voor alle kinderen en leerkrachten meer water beschikbaar is. Dat is hard nodig!!

Nogmaals zuil geleegd….

Na twee weken hebben we maandag weer de zuil geleegd bij de Albert Heijn in Noordhove Zoetermeer. We staan nu in totaal al drie weken met de zuil bij deze Albert Heijn.

En ook na deze 2 weken kunnen we weer met trots zeggen dat we een mooi bedrag hebben opgehaald. Dit keer is het namelijk:

202,20 euro

betekent 1553 maaltijden voor de kinderen van de Mwereni!

Echt een geweldig resultaat en dan te weten dat we er nog tot 3 augustus mogen blijven staan. We wachten weer in spanning af hoeveel dat nog gaat opleveren…..

Emballage geld van Albert Heijn

Sinds vrijdag 21 juni staat onze zuil weer bij een nieuwe Albert Heijn. Dit keer staat de zuil in Noordhove , Zoetermeer.

De zuil hebben we na twee weken voor het eerst 1x keer geleegd. En we kunnen met trots zeggen dat we een opbrengst hebben opgehaald van 197,70 euro.

Dit geld zal helemaal besteed worden aan eten voor de kinderen op de Mwereni. Voor 0,13 euro cent kunnen we daar namelijk een kind een maaltijd voor aanbieden op school, zodat de kinderen in ieder geval niet met lege maag naar school hoeven te gaan.

Op naar de volgende keer dat we de zuil zullen gaan legen, het wordt……..

 

 

De wilgenstee zamelt geld in!!

De afgelopen weken hebben de kinderen op basisschool  De Wilgenstee, uit Zeerijp zich ingezet voor de Mwerenisschool Primary School in Kenia.

Op school hebben meerdere thema’s centraal gestaan.

De kinderen in de onderbouw hebben zich uitgebreid beziggehouden met het bouwen van een Masaidorp. Daarnaast hebben ze gezien hoe de Masai leeft en hoe ze eruit zien.

In de middenbouw heeft het leven in Kenia nagespeeld . Er zaten 2 wijzen onder de boom, een man lag te slapen op een houten hoofdkrukje en 2 kinderen maakten muziek op een trommel. Andere kinderen verzamelden hout en water . Ook gingen de kinderen met zijn allen, met de rechterhand eten uit 1 pot.

De kinderen van de bovenbouw hebben  geleerd hoe belangrijk schoon drinkwater is. Ook  zijn ze bewust geworden hoeveel liter water ze zelf gebruiken en waar je kunt op bezuinigen. Er werd een experiment gehouden om aan te tonen hoe het kan dat er in Kenia droogte is ondanks dat er meer regenwater valt in vergelijking met Nederland. De proef mislukte maar de oorzaken werden wel duidelijk weergegeven, namelijk dat er twee regenseizoenen zijn waarin het veel en hard regent en doordat de grond arm is en het water er snel doorheen spoelt.

Alle leerkrachten en kinderen hebben enorm veel plezier beleefd aan de activiteiten die ze hebben gedaan omtrent het leven in Kenia. Daarnaast hebben ze zich ook in gezet om geld in te zamelen voor de Mwereni door een soort markt te houden waar mooie zelfgemaakte spullen zijn verkocht. We willen iedereen daar natuurlijk heel erg voor bedanken. Echt geweldig!!!